Känslig hy

Kan vara medfött eller så har din hud hamnat i obalans. Du kan även uppleva en brännande, stickande eller stramande känsla.Du kan i alla fall vara lugn, det går att lindra. Du bör vara försiktig med kemikalier som parfymer, speciellt de som finns i mjukgöringsmedel efter klädtvätten. Doften sköljs inte ut helt och kan verka irriterande och orsaka eksem på huden.


Torr hy

Torrhet kan bero på en försvagad yttre fetthinna. Den gör att fukten i huden avdunstar på en högre nivå. Man får lättare döda hudceller som gör det svårare för hudvårdsprodukter att tränga sig in i huden och verka på rätt sätt.


Normal hy

Normal hy är det vi strävar efter att få med SkinPlan. Då är huden i balans med både fukt och fett. Dessa två ger huden ett perfekt skydd mot yttre påfrestningar. Sist men inte minst bromsas också hudens åldersprocess.


Normal + Fet T-zon

Kallas även för blandhy och är en av våra vanligaste hudtyper. Den kännetecknas av att ansiktet har både feta och normala partier i ansiktet. Vanligtvis är det t-zonen med panna, näsa, haka som tenderar gå mot normal eller fet hy. T-zonen har också större porer. Huden tenderar att vara glansig vid just dessa områden. hudyta.


Torr + Fet T-zon

Denna kombination är oftast svår att hantera då de båda zonerna skiljer sig åt ordentligt.
Å ena sidan är huden fet vid T-zonen och samtidigt torr på de resterande hudområdena. Här gäller det att använda vissa produkter som SkinPlans Sebo Control Serum på de glansiga områdena och fukt på de andra. Här är mycket fukt viktigt för hela ansiktet.


Fet hy

En fet hudtyp har överproduktion av fett i talgkörtlarna och blir därför lätt blank och glansig. Porerna är stora och utvidgade. Den här hudtypen kan även få finnar, blemmor eller pormaskar.
SkinPlan har utvecklat flera annorlunda formuleringar för denna hudtyp som gett resultat.
Vi fokuserade på att tillägga mycket fukt i produkterna. På så sätt mjukas huden upp och den höga talgproduktionen orsakar inte att det fastnar fett med döda hudceller i porkanalerna längre.


Fet + Torr hy

Ofta är fet hy samtidigt torr. Denna kombination gör det omöjligt att veta vilka produkter man ska satsa på; fet eller torr? Det finns knappast produkter att köpa som behandlar dessa två indikationer samtidigt.
SkinPlan har specialiserat sig till att öka ingredienserna för att lösa båda problemen. Har man även fått finnar så sitter dom ordentligt fast i huden. Det kan uppfattas som jobbigt och en frestelse att klämma finnar, men gör inte det. Ha tålamod så löser SkinPlan problemet.


Akne benägen ny

Här ska man inte klämma finnar utan ha lite tålamod. Klämmandet kan också leda till ärrbildning, vilket i sin tur orsakar större skada då ärren är bestående. SkinPlan har löst problemet med aknehud genom att satsa på högkvalitativa ingredienser och att inte torka ut huden som så många gör, här återfuktar du ordentligt.
Du kan även få akne i vuxenålder som kan orsaka hudåkommor så som rosacea. Detta drabbar inte bara unga i tonåren. Det beror på hormonförändringar som sker i kroppen under denna tid. Oftast försvinner allt i vuxen ålder med bara några enstaka utbrott då och då. Viktigt tips är att testa med att sluta äta och dricka produkter med mjölk. Det finns flera studier som indikerat att det kan orsaka akne. Dairy Intake and Acne Vulgaris: A Systematic Review and Meta-Analysis of 78,529 Children, Adolescents, and Young Adults. Christian R. Juhl, Helle K. M. Bergholdt, Iben M. Miller, Gregor B. E. Jemec, Jørgen K. Kanters,and Christina Ellervik. Nutrients. 2018 Aug; 10(8): 1049.


Mycket torr hy

Har man mycket torr hy så kan man få eksem. Det kan bero på ärftliga faktorer, på allergi eller för att huden utsätts för skadliga ämnen. Det finns olika typer av eksem men en sak som oftast förekommer är att hudytan förändras och kliar. Hjälp finns i form av skonsam rengöring som inte rubbar hudens barriärfunktion med en mild dagcreme som innehåller extra skydd för huden.
Försök undvika ämnen som lätt irriterar huden, till exempel vatten och rengöringsmedel.
Är du överkänslig mot solljus kan du undvika lindriga former av soleksem genom att vänja huden långsamt och försiktigt vid solen och använda SkinPlans patenterade solskydd som är extra framtaget för känslig och torr hy.

Önskelista Menu Kundvagn
Top